PRIVACY POLICY

PRIVACY POLICY & VILLKOR

Om Fotograf Linell AB

Fotograf Linell AB

organisationsnummer: 556551-0954

VAT: SE 556551095401

Ansvarig GDPR: Qlara Hultman Linell


STILLBILD är ett segment av Fotograf Linell AB


Fotograf Linell AB hanterar personuppgifter i enlighet med EUs dataskyddsförordning 
(General Data Protection Regulation – GDPR).

Varje personuppgift vi sparar sker enligt följande principer:

Laglighet - Får vi spara detta?

Ändamålsbegränsning - Behöver vi dessa uppgifter?

Uppgiftsminimering - Vi sparar så lite som möjligt.

Korrekthet - Vi sparar rätt uppgifter.

Lagringsminimering - Vi sparar så kort tid som möjligt.

Integritet och konfidentialitet - Bara personal som behöver informationen har


Personuppgifter i företaget hanteras främst av Qlara Hultman Linell men även Jonas Linell har tillgång till informationen. Den här informationen kan komma att ändras vid eventuell framtida rekrytering och uppdateras då under ”villkor”. Uppföljning och utvärdering av hanteringen av personuppgifter sker löpande och minst en gång per år.


Hur du kommer åt eller kontrollerar dina personuppgifter beror på vilka tjänster du använder. Genom inställningar i din webbläsare eller push-inställningar i din telefon kan du kontrollera exempelvis cookie-historik och platsinformation. Du kan i vissa fall redigera uppgifter som du tillhandahållit på egen hand såsom din mejladress via mailchimp.


Domäner som omfattas av Fotograf Linell ABs ansvar:

linell.se

stillbild.com

barnfotografen.com

qlara.se


Köp - Stillbild

När du handlar från stillbild.com samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter för att genomföra köpet och följa bokföringslagen. Efter köpet kommer du få vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst sluta prenumerera på nyhetsbrevet via länken längst ner i mejlet du får eller genom att höra av dig till qlara@stillbild.com.


Vid eventuella returer eller reklamationer betalas frakten av kunden.

Kontakta alltid stillbild innan du returnerar din vara.


Bilderna skickas spårbart med Postnord. Du kommer få avisering via e-post och/eller sms när ditt paket är på väg och när det finns att hämta ut hos ombud. Om du valt faktura som betalningsmetod finns fakturan bifogad i paketet med bilderna.


För att vi ska kunna godkänna faktura som betalning behöver vi ha ditt personnummer. Vi godkänner inte faktura som betalning om du är under 18 år.


Kunder till Stillbild

När du handlar bilder från stillbild.com sparas beställningsunderlaget till bokföringen enligt bokföringslagen i 7 år. Som kund får du vårt nyhetsbrev via Mailchimp. Du kan när som helst avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet antingen via länken längst ner i mejlet (”unsubscribe”). Vad du har köpt är inte kopplat till mailchimp utan e-postlistan från mailchimp innehåller endast e-postadress och eventuellt namn. Nyhetsbrevet används för att markandsföra och informera om kampanjer, nya fotografer och nya bilder.


Hur sparar vi data

I huvudsak sker personuppgiftsbehandlingen inom EU/EES, inkluderat insamling, lagring, förstöring mm. I vissa fall använder vi leverantörer som är etablerade utanför EU/EES, såsom för att skicka nyhetsbrev och för utveckling och underhåll av våra system som ger leverantören access till personuppgifter. I de fall personuppgiftsbehandling sker utanför EU/EES sker det med lagligt stöd genom att EU-kommissionen fastställt beslut att landet säkerställer en adekvat skyddsnivå för behandling av personuppgifter eller att andra lämpliga säkerhetsåtgärder föreligger.


E-post @stillbild.com

E-postkonversationen raderas när den uppfattas som avslutad. Du kan alltid begära att vi raderar konversationen. Undantag är konversationer som rör beställningar som avnågon anledning är gjorda utanför textalk. Där är konversationen grund för köpet och ska därmed finnas sparad i 7 år enligt bokföringslagen. E-posthanteringen ligger på vårt webbhotell one.com.

Du kan läsa mer här: https://www.one.com/static/terms/se-ombud.pdf


Stillbild / one.com

Plattformen för e-handeln på stillbild.com finns på one.com. Vi använder cookies på sidan för bästa  upplevelse. Vid beställning sparas underlag till köp i 7 år enligt bokföringslagen.

Du kan läsa mer här: https://www.one.com/static/info/data-processor-agreement.pdf


Kortbetalning Stillbild

Stripe är samarbetspartner för kortbetalning på stillbild.com. Kortinformationen är krypterad och ingen ny information når stillbild.com / Fotograf Linell AB utöver e-postadressen som redan lämnas i kassan. Du kan läsa mer om stripe här: https://stripe.com/se/legal


PayPal Stillbild

PayPals avtal med dig som användare gäller. Den enda information som delas med Stillbild / Fotograf Linell AB är kundens användarnamn (e-postadress).Du kan läsa mer här:

https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/legalhub-full

https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/upcoming-policies-full

https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/ua/privacy-prev#5


Swish / SEB

Vid betalning med Swish får Fotograf Linell AB tillgång till ditt mobilnummer i betalningsinformationen från SEB Informationen sparas i bokföringen (bokföringslagen 7 år) men används inte i marknadsföringssyfte eller dylikt.


Bokio

Vi använder bokio som är en onlinebokföringstjänst. Vi fakturerar direkt via bokio. Bokföringen sparas enligt lag i 7 år.


Inkassogram

Om du har missat betalning av din faktura använder vi inkassogram för påminnelser och inkasso. Faktureringsunderlaget skickas då till inkassogram.


Postnord

Vi använder Postnord för att leverera beställningar. Postnord får då tillgång till beställarens namn, leveransadress, e-postadress samt mobilnummer för att kunna leverera din order med spårbar frakt.


Nyhetsbrev / Mailchimp

Vi använder oss av mailchimp för att skapa nyhetsbrev och utskick med provbilder. Dina personuppgifter hos mailchimp kan du själv radera genom att välja ”unsubscribe”. Du kan också när som helst kontakta Fotograf Linell AB / barnfotografen.com för att bli bborttagen från e-postlistan.

Informationen vi har om dig i e-postlistan är:

e-postadress

i vissa fall namn

i vissa fall en förskola

I vissa fall ett fotograferingsdatum

I vissa fall provbilder (provbilder blir en personuppgift när de kan kopplas till en person som i fallet vid familjefotograferingar).


Syftet med sparandet av personuppgifterna är att kunna informera och erbjuda kunder nya produkter och tjänster i marknadsföringssyfte samt bibehålla en kundrelation.


Facebook och Instagram

(och övriga sociala medier) gäller deras respektive avtal som du som användare själv är ansvarig för.


Cookies

Vi använder permanenta kakor för att förenkla för dig. Vi använder även tredjepartskakor som utför spårning över flera domäner för att vi ska kunna tillhandahålla marknadsföring på andra webbplatser till dig, samt att sidan skall kunna interagera med exempelvis Facebook. Kakor raderar du själv, för instruktioner använd alternativet ”Hjälp” i din webbläsare.


Underbiträden:

Vi sprider aldrig dina personuppgifter till tredje part eller säljer dem vidare, dock hanteras viss data av tredje part enligt underbiträdesavtal.



STILLBILD

SAMTIDA FOTOGRAFIER TILL DINA VÄGGAR

Copyright @ stillbild.com